Potpisani ugovori za 498 milijuna kuna vrijedne aglomeracije Velika Gorica

Autor: Poslovni.hr/H , 04. siječanj 2018. u 16:30
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju 498 milijuna kuna vrijednog projekta Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica, potpisani su u četvrtak, izvijestilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Projekt se sufinancira s 268,8 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, a u planu je gradnja 124 kilometra nove kanalizacijske mreže i rekonstrukcija 20,6 kilometara, gradnja 39 novih crpnih stanica rekonstrukcija njih devet te nadogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić podsjetio kako je, uz današnje potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za aglomeraciju Velika Gorica, u srijedu potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za aglomeraciju Nin-Privlaka-Vrsi, te je poručio kako će 2018. godina biti godina velikih radova u Hrvatskoj.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković naveo je kako će građani Velike Gorice osjetiti velike koristi od ovog projekta.

"Prije svega riječ je o 15.000 novih stanovnika koje ćemo priključiti na sustav javne odvodnje i pritom Veliku Goricu i na 90 posto povećati priključenost kanalizacije", rekao je Đuroković.

Komentirajte prvi

New Report

Close