Potpisani ugovori iz EU fondova u vrijednosti 182 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. ožujak 2018. u 14:30
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Ministrica Žalac izvijestila je kako je Hrvatska trenutno na 37 posto ugovorenosti od 10,7 milijardi eura koji su nam dostupni, što je oko 4 milijarde eura koje smo otvorili.

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u petak je potpisano sedam ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova, ukupne vrijednosti 182 milijuna kuna, iz područja e-usluga, zdravstva, socijalne skrbi te intervencijskih planova za ratom pogođena i deprivirana područja.

"Danas smo potpisali sedam ugovora iz Operativnog program Konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti 182 milijuna kuna iz područja e-usluga, zdravstva, socijalne skrbi te intervencijskih programa Grada Vukovara i Belog Manastira, od čega 161 milijun kuna bespovratnih sredstava, što čini 87 posto od ukupnog iznosa", rekla je ministrica Gabrijela Žalac.

Najvredniji među sedam ugovora je za eHZZO, odnosno za izgradnju integriranog informacijskog sustava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, ukupne vrijednosti 114,7 milijuna kuna, od čega je 98 milijuna bespovratnih sredstava.

Tu su još dva projekta iz zdravstva – za dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u Općoj bolnici Šibenik od 46,4 milijuna kuna, te za poboljšanje pristupa i kvalitete usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Šibensko-kninskoj županiji od 6,7 milijuna kuna.

Novi sustav eHZZO

Potpisivanju je bio nazočan i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je rekao kako mu je posebno drago što oko 52 milijuna kuna odlazi u Šibensko-kninsku županiju za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga, prvenstveno u dnevnim bolnicama, ali i u ordinacijama primarne zaštite.

Ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić rekao je da će dobiveni novac u iduće četiri godine biti utrošen na objedinjavanje i izgradnju novog sustava eHZZO, kao plaformu za umrežavanje s ostalim službama i ministarstvima, Finom, APIS-om, bolnicama, domovima zdravlja itd. u sklopu Centra dijeljenih usluga.

Potpisan je ugovor vrijedan 2,7 milijuna kuna s Gradom Vukovarom za pripremu dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar koja je, po riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, već 12 godina na privremenoj neodgovarajućoj lokaciji. Cilj je ove godine obaviti sve radove oko projektne dokumentacije, do polovice sljedeće provesti natječaj da bi mogli početi radove, kako bi zgrada bila završena kroz tri godine, kazao je.

Također su potpisani ugovori sa Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica od 3,4 milijuna kuna za poticanje deinstitucionalizacije kroz poboljšanje infrastrukture, Gradom Benkovcem od 998.000 kuna za razvoj tematskih ruta starih antičkih i srednjovjekovnih gradova na prostoru Benkovca, te s Gradom Belim Manastirom od 7 milijuna kuna za uređenje doma Branjin Vrh.

Ministrica Žalac izvijestila je kako je Hrvatska trenutno na 37 posto ugovorenosti od 10,7 milijardi eura koji su nam dostupni, što je oko 4 milijarde eura koje smo otvorili.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Krumpira gospođo!

New Report

Close