Potpisani prvi ugovori o zakupu zemljišta na Varoškim vrtima

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2015. u 11:15
Foto: http://ludbreg.hr

Grad Ludbreg započeo je projekt Varoški vrti, a u uredu gradonačelnika Dubravka Bilića potpisani su prvi Ugovori o zakupu neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu obradu.

Grad Ludbreg započeo je projekt Varoški vrti, a u uredu gradonačelnika Dubravka Bilića potpisani su prvi Ugovori o zakupu neizgrađenog građevinskog zemljišta za poljoprivrednu obradu.

Zemljište je korisnicima besplatno dano na raspolaganje kroz vremensko razdoblje od dvije godine. – Već sam bila na svom komadiću zemlje. Svaka biljka kad ju posijete, kad izraste klica, pa poslije cvate i rodi, to je veselje. To je dio prirode koji vas mora razveseliti, ali vas istovremeno i uči te osnažuje za ostale obaveze. Planiram posijati mrkvu, peršin, grašak, paradajz, papriku, kelj, zelje, luk, sve što mogu. Uz takav vrt, obzirom da sam jedan imala ranije, ne trebate kupovati nikakvo povrće. – rekla je Vlasta Kudrna, jedna od potpisnica Ugovora o zakupu.

Uz fizičke osobe, parcele na Varoškim vrtima dobio je i Dječji vrtić Smjehuljica te Srednja škola Ludbreg. – Priključili smo se mnogim gradovima, doduše uglavnom su to veći gradovi, koji imaju urbane vrtove. Imamo zainteresirane građane koji nemaju vlastiti vrt, a žele se zdravo hraniti, boraviti u prirodi i stoga smo osigurali prostor na lokaciji koja nosi naziv Varoški vrti tako da smatram da je to oduvijek bila predodređena lokacija za gradske vrtove. Riječ je o gradskom zemljištu koje smo ustupili sugrađanima, pripremili i obradili, doveli vodu. Nadam se da će svih 25 parcela uskoro biti u funkciji. Želja nam je da tih gotovo 2000 kvadrata bude u potpunosti iskorišteno za gradske vrtove. – pojasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Komentirajte prvi

New Report

Close