Potpisan ugovor eHMZO vrijedan 166 milijuna kuna financiran iz Europskog socijalnog fonda

Autor: Suzana Varošanec , 07. veljača 2020. u 16:01
FOTO: GettyImages

Kreće projekt eHZMO sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda kojim se tijekom 46 mjeseci, prema najavama, planira provesti sveobuhvatna modernizacija informacijskog i komunikacijskog sustava Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Projekt pod nazivom "Modernizacija IKT podrške Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – eHZMO“, ukupne je vrijednosti 166,571 milijuna kuna, od čega se 141.585.350 sufinancira iz ESF-a, a ostatak iz vlastitih sredstava. Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

"Sve je veći broj građana koji žele potrebnu uslugu riješiti jednim klikom iz vlastitog doma. U tom smislu, poslovni ciljevi HZMO-a usmjereni su na pružanje usluge u što kraćem roku i na što jednostavniji način te smanjenje čekanja na šalterima", izjavio je  Serdar.

Nova IT rješenja će se dijelom temeljiti i na primjeni umjetne inteligencije, a omogućit će korisnicima za veći dio usluga e-komunikaciju s HZMO-om, što znači  bez potrebe fizičkog dolaska na šaltere. Konsolidacija poslovanja nakon završetka projekta omogućit će proaktivniji pristup prema korisnicima te dostupnost usluga neovisno o radnom vremenu, 24/7/365.

" Završetkom projekta očekuje se povezivanje i razmjena podataka s drugim tijelima javne uprave i inozemnim nositeljima osiguranja, lakše i brže ostvarivanje prava i komunikacija s korisnicima putem novih i unaprijeđenih e-usluga, digitalizacija procesa i dokumentacije, baziranje organizacije na centrima kompetencija neovisnima o geografskoj lokaciji, unaprjeđenje upravljanja i transparentnost, maksimalizacija IKT-a kao glavnog alata transformacije, koji uklanja fizička ograničenja, ubrzava i pojeftinjuje uslugu", stoji u objavi HZMO-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close