Potpisan Protokol o podršci djeci s teškoćama u razvoju

Grad Sisak Grad Sisak

Uoči potpisivanja Protokola, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasila je kako sva djeca s teškoćama u razvoju u gradu Sisku, koja su upisana u vrtiće i osnovne škole, imaju svoje asistente.

Gradonačelnici Siska i Petrinje, Kristina Ikić Baniček i Darinko Dumbović, zamjenik župana Marin Piletić te predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Samira Spoja potpisali su danas u Maloj kući u Petrinji Protokol o podršci djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Naime, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije partner je Hrvatskom savezu udruga cerebralne i dječje paralize za našu županiju u provođenju projekta Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju vrijednom 197.526, 50 eura. Voditeljica projekta Martina Jurišić naglasila je kako je glavni cilj projekta da sve potrebne socijalne usluge budu dostupne u lokalnoj zajednici.

Uoči potpisivanja Protokola, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasila je kako sva djeca s teškoćama u razvoju u gradu Sisku, koja su upisana u vrtiće i osnovne škole, imaju svoje asistente. Također je podsjetila na projekt Soba čuda za koju je Grad Sisak dao prostor Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Ri9ječ je o prvoj sobi za senzornu integraciju i terapiju u Sisačko-moslavačkoj županiji koja bi trebala biti otvorena sljedeće godine u Sisku.
-Ovaj Protokol koji danas potpisujemo da smo odsada strateški partneri jest nešto formalno, ali ja sam vas kao strateškog partnera prepoznala onoga trenutka kad smo se upoznali i kad sam kročila u Malu kuću. Imat ćete moju podršku i moj prijedlog je da kad pustimo prvo dijete u Sobu čuda da taj dan potpišemo i ugovor za logopeda. Vi ga samo nađite, a Grad Sisak će ga financirati – rekla je gradonačelnica.

Potpisivanjem Protokola sve su strane prihvatile Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije kao strateškog partnera pri razvoju i održivosti socijalnih usluga u Sisačko-moslavačkoj županiji, odnosno da će je podržavati u radu pružati logističku i financijsku podršku u skladu s financijskim mogućnostima proračuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!