Potpisan Memorandum o razumijevanju i suradnji na području gospodarstva, trgovine i turizma između Splita i Ningboa

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2015. u 10:38
Grad Split

Osim Ningboa, posebni interes za suradnju sa Splitom na polju turizma pokazao je grad Quzhou iz Centralne Kine, jaki industrijski centar sa 2,5 milijuna stanovnika

Nakon posjeta sajmu EXPO 2015. Ningbo, gdje se uz turizam prezentiraju robe i usluge iz država Centralne i Istočne Europe, Grad Split danas je bio prisutan i na prezentaciji hrvatskih turističkih proizvoda na  Danu Hrvatske pred visokim uzvanicima iz političkog i gospodarskog miljea Ningboa, gdje je   podijeljen promidžbeni materijal i prikazan film o Splitu, ostvarene su brojne komunikacije s kineskim domaćinima.

Nakon prezentacije obavljen je jednosatni razgovor zamjenika gradonačelnika Gorana Kovačevića sa zamjenikom gradonačelnika Ningboa Wang Jianhouom. Grad Ningbo ima 8 milijuna stanovnika i jedna je od najvećih svjetskih trgovačkih luka. Zamjenici gradonačelnika grada Splita i Ningboa potpisali su Memorandum o razumijevanju i suradnji na području gospodarstva, trgovine i turizma između dva grada.
 

Osim Ningboa, posebni interes za suradnju sa Splitom na polju turizma pokazao je grad Quzhou iz Centralne Kine, jaki industrijski centar sa 2,5 milijuna stanovnika, povijesno mjesto slične starosti kao Split, rodno mjesto Mao Ze Donga i sjedište Konfucijevih nasljednika, čiji će predstavnici uskoro doći u posjet Splitu radi izvida mogućnosti investiranja i razvijanja suradnje.
Vrijedno je napomenuti da kineski građani sve češće putuju, te je tako u 2014.godini preko 100 milijuna Kineza turistički putovalo u inozemstvo, a očekuje se da će vrlo skoro biti zemlja sa najvećim brojem turista.

Sutra se put nastavlja u partnerski grad Hangzhou, gdje predstavnici Grada Splita putuju zajedno s bivšim predsjednikom Mesićem i veleposlanikom Koharevićem, te će nastaviti razgovore o suradnji opisanoj u Povelji o prijateljstvu s rukovodstvom Grada, nakon čega će se susresti s gospodarstvenicima i predstavnicima Sveučilišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close