‘Poticanje nabave električnih vozila utječemo na smanjenje emisija štetnih plinova’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. travanj 2014. u 13:32
Foto: Petar Glebov/Pixsell

Danas skoro polovica svjetske populacije živi u gradovima i neophodno je razvijati stil života koji će imati najmanje negativnih utjecaja na okolinu u kojoj živimo i na očuvanje planeta, poručio je Zmajlović.

Dan planeta Zemlje, obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša, a ovogodišnja tema su "Zeleni gradovi". Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović ističe kako je je ovogodišnje međunarodno obilježavanje u znaku zelenih gradova, gradova u kojima se omogućuje čistiji transport, teži ostvariti bolja kvaliteta zraka i u kojima se potiče zelena gradnja i obnovljivi izvori energije.

"Promet je jedan od ključnih uzročnika onečišćenja, a u emisijama stakleničkih plinova doprinosi sa čak 25 posto. Projektom koji smo upravo pokrenuli, poticanjem nabave električnih i hibridnih vozila, upravo nam je cilj utjecati na smanjenje emisija štetnih plinova iz prometa. Danas skoro polovica svjetske populacije živi u gradovima i neophodno je razvijati stil života koji će imati najmanje negativnih utjecaja na okolinu u kojoj živimo i na očuvanje planeta", poručio je Zmajlović u povodu Dana planeta Zemlje.

Istaknuo je da je "obilježavanje Dana planeta Zemlje podsjetnik kako je očuvanje okoliša ključ za stvaranje zdrave i održive budućnosti".

Komentirajte prvi

New Report

Close