Poticajima iz Bruxellesa do 80 tisuća novih radnih mjesta u Hrvatskoj

Autor: Darko Bičak , 08. lipanj 2015. u 22:00
Tvrtka Hedona je primjer socijalnog poduzetništva, Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Cilj konferencije je prikazati dosadašnja iskustva dionika te u konstruktivnom dijalogu oblikovati zajednički prijedlog mjera.

U Zagrebu će se sutra održati konferencija o potencijalima i financiranju projekata društvenog poduzetništva (DP) pod nazivom “Društveno odgovorni uz fondove EU!“. Na događanju će biti govora o tome kako Europska unija sve više potiče projekte DP-a. Naime, Europska komisija je pokrenula 80 milijardi eura vrijedan Europski socijalni fond, a Strategijom razvoja DP-a hrvatska je Vlada do 2020. godine za poticanje tog segmenta namijenila 270,6 milijuna kuna. Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj, s obzirom na iskustva europskih zemalja, ima potencijal stvoriti oko 80.000 radnih mjesta, kažu organizatori.

Cilj konferencije je prikazati dosadašnja iskustva dionika te u konstruktivnom dijalogu oblikovati zajednički prijedlog mjera za unapređenje domaćeg zakonodavnog okvira koji definira društveno poduzetništvo, a koji će se uputiti Vladi.

Uz konferenciju održat će se i sajam proizvoda društvenih poduzetnika gdje će nastupiti Alfa Albona iz Labina, Hedona iz Križevaca, Zadruga Humana Nova i Udruga Kamensko. Organizatori skupa su Udruge općina, gradova i županija, PBZ, EU projekti te Institut za razvoj poduzetništva i europske projekte.

Komentirajte prvi

New Report

Close