Postat će jedina fasaderka u Hrvatskoj i već ju čeka posao

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2017. u 11:28
Foto: Thinkstock

Vanna je 17-godišnja učenica Obrtničke i industrijske graditeljske škole u Zagrebu u kojoj se većinom školuju budući majstori, poput armirača, klesara, staklara, itd.

Ujutro prije nego što ide u školu koristi maskaru, ruž za usne, olovku za oči i sjenilo, a onda kada dođe na nastavu, u ruke uzima fasadnu špahtlu, gletericu, strugač i kantu. Vanna Ivanjko, kao i većina njezinih vršnjakinja, voli šminku i uređivanje, no njezin odabir zanimanja svakako nije uobičajen. Vanna je, naime, jedina djevojka u Hrvatskoj koja se školuje za fasaderku, piše Večernji list.

Vanna je već navikla na začuđena pitanja oko odabira svog zanimanja, a prvo pitanje koje joj postave je "Zašto".

Ispričala je svoju priču. Naime, njen otac je soboslikar, cijeli život gleda kako radi i okružena je njegovim alatom, bojom za zidove… Njoj je to sasvim normalno pa je i odabrala takvo zanimanje.

Vanna je 17-godišnja učenica Obrtničke i industrijske graditeljske škole u Zagrebu u kojoj se većinom školuju budući majstori, poput armirača, klesara, staklara, itd.

"Drago nam je kada djevojke upisuju našu školu jer je bolje atmosfera kada ima i učenika i učenica. Većinom su to djeca obrtnika koja žele nastaviti njihov posao", kazali su iz njene škole.

"S obzirom na to da sam jedina djevojka u razredu, većinom sam okružena dečkima, ali meni to ne smeta i mislim da je jako zabavno, imam puno dobrih prijatelja", kazala je Vanna pa nadodala:

"Danas mnogi izbjegavaju obrtnička zanimanja, ali za fasadere ima dosta posla i ja imam već nekoliko ponuda te mogu početi raditi čim maturiram iduće godine."

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close