Poštanski sandučić koji putem aplikacije šalje poruku na pametni telefon kada stigne nova pošiljka

Autor: Ivan Tominac , 10. prosinac 2018. u 21:59
Ivana Puškaš, Monika Redžbečaj i Dana Pedisić, 
Borna Filić/PIXSELL

Studentice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu osmislile rješenje koji bi moglo unaprijediti prijam pošte.

Projekt Hrvatska pamet Hrvatskoj prepoznaje važnost projekata svih kategorija, a ona poduzetne Hrvatske iznjedrila je hvalevrijedne projekte.

Za jedan takav ženske snage ujedinile su Dana Pedisić, Ivana Puškaš i Monika Redžbečaj, studentice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Za projekt su saznale na kolegiju na studiju poslovne ekonomije. “Prvotna reakcija nakon prijave bila je iznenađenje i uzbuđenje, a smatramo da bi trebalo biti više takvih projekata jer su veoma korisni”, rekle su studentice.

Njihov projekt je svojevrstan oblik tehnološke inovacije poštanskog sandučića, a posredstvom digitalizacije i vodeći se iskustvima ljudi iz bliže okoline htjele su pojednostaviti proces pristizanja pošte. ‘’Riječ je o pametnom poštanskom sandučići naziva Di-Box koji olakšava proces primanja pošte jer je digitaliziran i povezan s aplikacijom koja je u tu svrhu posebno kreirana.

Na ideju smo došli tako što smo se sami poistovjetili s komplikacija u pristizanju pošte koje nam oduzimaju puno vremena, a u konačnici i novca ako zaboravimo npr. na pristigle račune’’, opisuju svoj projekt u čije su osmišljavanje utrošile nekoliko tjedana, a kažu i kako primjenu vide u globalnim sustavima, pa tako osim u svakodnevici Hrvata, ima potencijala integrirati se i u sustave pristizanja pošte u inozemstvu.

Još uvijek nesigurno govore o planovima za budućnost, a iako bi voljele ostati u Hrvatskoj, planove odlaska u inozemstvo ne isključuju ako će im to omogućiti da rade u ekonomskoj struci.

Komentirajte prvi

New Report

Close