Pošta nepravomoćno izgubila spor vrijedan 411 mil. kuna

Autor: Suzana Varošanec , 29. rujan 2014. u 09:00
Odbili im zahtjev za naknadu štete/M. Tironi/24SATA

Spor protiv City Exa pokrenula je bivša Uprava Hrvatske pošte, a aktualna nastavila.

Hrvatska pošta (HP) nepravomoćno je izgubila parnicu protiv City Exa koju je pokrenula bivša Uprava, a aktualna nastavila. Slučaj je zanimljiv jer je iznos vrtoglav: 411 milijuna kuna.

U prvostupanjskom postupku koji je ovih dana okončan na Trgovačkom sudu u Zagrebu nepravomoćnom presudom odbijen je, naime, zahtjev koji je postavila državna pošta za naknadu štete od navedene privatne kompanije u spomenutom iznosu. Sudeći prema visini, ta parnica vjerojatno ulazi u sam vrh rekordnih tužbi u povijesti te državne kompanije. Iz Pošte su takvu sudsku odluku, kao i visinu tužbenog zahtjeva, potvrdili Poslovnom dnevniku, a City Ex se nije očitovao.  

"Ističemo da predmetna presuda nije pravomoćna te će protiv nje Hrvatska pošta izjaviti žalbu. Za zastupanje Hrvatske pošte u ovom sporu opunomoćeno je odvjetničko društvo", poručuju iz Pošte.  Presudom Trgovačkog suda u Zagrebu od 17. rujna ove godine odbijen je tužbeni zahtjev Hrvatske pošte za naknadu štete koju je, tvrde iz HP-a, prouzročila tvrtka City Ex jer je tijekom određenog razdoblja ona obavljala poštanske usluge koje je prema Zakonu o poštanskim uslugama mogla obavljati isključivo Hrvatska pošta. Budući da je Hrvatska pošta u ovom sporu tužitelj, nisu bile potrebne rezervacije te ovom presudom Hrvatska pošta nije dužna isplatiti nikakve iznose tuženoj strani osim naknade parničnog troška, navode iz Hrvatske pošte. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Pošta nije ništa izgubila niti dobila….FIKTIVNA ŠTETA, koja je po njima
nastala zbog city ex – zapravo nije nastala….pa, nije ni došlo do štete.
ZARADILO JE ODVJETNIČKO DRUŠTVO……

Možda je to dogovor da dignu lovu za troškove sa odvjetničkim društvom

“Samo” platiti troškove sudskog postupka!?! Dakle treba postaviti pitanje koliko je to “samo” kada se uzme u obzir da se troškovi plaćaju s obzirom na vrijednost predmeta spora koji odvje iznosi 411 mio. kn + odvjetnički trošak odvjetničkom društvu koje zastupa Poštu u ovom predmetu!
Pitanje je samo što o tome misle hrpa pravnika koji su zaposleni u Pošti…ili oni nisu dovoljno kompetentni da rješavaju ovakve komplicirane sporove![emo_ooooo][emo_zacudjen][emo_palacd]

Pošta ima monopol,City Ex ima korumpirane političare[emo_beztona]

New Report

Close