Poslovni uzlet u Rijeci donosi besplatne edukacije za poduzetnike

Autor: Tomislav Pili , 15. listopad 2014. u 11:20
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Među predavanjima, vrijedi istaknuti predavanje o besplatnom oglašavanju na društvenim mrežama, o mogućnostima financiranja projekata…

Za Poslovni uzlet koji će se 20. listopada održati u Rijeci vlada sve veći interes, posebno za predavanja o financiranju projekata energetske učinkovitosti i pripremi projekata za fondove Europske unije. Kako je u srijedu na konferenciji za medije održanoj u Rijeci naglasio glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, namjera projekta Poslovni uzlet je poticanje malog i srednjeg poduzetništva i unapređenje znanja poduzetnika. "Ove je godine fokus na četiri cjelodnevne manifestacije. U Rijeci organiziramo treću manifestaciju s ukupno 12 predavanja s ciljem optimizacije poslovanja i podizanja konkurentnosti", istaknuo je Šimatović. Među predavanjima, vrijedi istaknuti predavanje o besplatnom oglašavanju na društvenim mrežama, zatim o mogućnostima financiranja projekata energetske učinkovitosti te pripremanju projekata za financiranje iz europskih fondova.

Kako je otkrio Šimatović, do sada se putem portala Poslovni.hr prijavilo 400 poduzetnika, a preostalo je još 50 mjesta, prijaviti se možete ovdje. Primorsko-goranska županija (PGŽ) ove je godine pridruženi član ovog projekta, kazao je Gerhard Lempl, pročelnik upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ-a. "Uključili smo se jer je ovaj projekt u funkciji promocije poduzetništva. Do sada je županija odobrila poduzetnicima preko 200 kredita za sufinanciranje, a pored tog programa imamo i program za inovatore. Naime, od 2009. nagrađujemo najbolje inovatore kako bi se lakše probili na tržište. Od 277 inovacija, 70 je već na tržištu, a za 60 je izrađen prototip", istaknuo je Lempl.

Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika grada Rijeke naglasio je da je grad pružio svu potrebnu infrastrukturu za Poslovni uzlet. "Cijenimo da je ovaj projekt od iznimne važnosti. Za sada najveći interes vlada za predavanja o energetskoj učinkovitosti i projektima za europske fondove. No, vjerujem da će biti interesa i za internetsko oglašavanje", kazao je Filipović. U okviru manifestacije, predstavnici grada Rijeke predstavit će dobre prakse u korištenju IT tehnologije, dodao je Filipović.  Posebno je naglasio da ovu srijedu istječe rok za prijavu za startup inkubator. "Od 2008. dodijelili smo 505 potpora u okviru inkubatora", ističe Filipović.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

…no falim te Bože…ovakovih besplatnih edukacija bi trebalo biti i iz područja poreznih propisa i finacija a ne da moramo sve plaćati suhim zlatom kojekakvim RRIF-ovima…

…seminara iz područja organiziranja poslovanja i još da ne nabrajam…

…valjda se netko malo mrdnuo,a što bilo da se je tek malo,samo malo više…[emo_zloban]

Hoće li se ovakav događaj prirediti u Zadru? Za nas nove koji se želimo iskušati u poduzetništvu? Hvala unaprijed!

New Report

Close