Poslovni forum Azija – Europa

Autor: HUP , 30. listopad 2014. u 21:59
Forum su organizirali Confindustria i BUSINESSEUROPE

Ovaj Forum su organizirali Confindustria i BUSINESSEUROPE.

14. poslovni forum Azija – Europa (AEFB – Asia-Europe Business Forum) održan je ove godine u Milanu od 15. do 16. listopada 2014.

Ovaj Forum su organizirali Confindustria i BUSINESSEUROPE, udruženje europskih konfederacija poslodavaca i krovna organizacija HUP-a. AEFB je organiziran u sklopu 10. sastanka/summit-a predsjednika država Azije i Europe (ASEM), a čiji su domaćini bili Van Rompuy i Barroso kao i talijanski premijer Renzi. AEFB okupio je više od 1000 sudionika. Predstavnici poslovnih zajednica su razgovarali o poboljšanju poslovnih odnosa kako bi se ojačala gospodarska integracija Europe i Azije.

AEFB je bio počašćen i inspiriran nazočnošću i govorima političkih vođa Azije i Europe, a govornici su, osim gore spomenutih domaćina bili i Najib Razak, malezijski premijer, Nguyen Tan Dung, premijer Socijalističke Republike Vijetnam, te Shinzo Abe, premijer Japana, koji su iznijeli svoje perspektive i viđenja za daljnje jačanje veza između Azije i Europe. Govornici  su naglasili kako postoji velik i neiskorišten potencijal koji leži u produbljivanju i proširenju odnosa između Azije i Europe. Na oba su kontinenta proučavane teme od zajedničkog interesa za poslovnu zajednicu i društvo, radi se o 4 zadatka (taskforces) koji su bili usmjereni na uvjete kojima će se u suradnji Europe i Azije otići korak dalje.

U okviru teme "Poboljšanje poslovnih odnosa u cilju poticanja gospodarske integracije između Europe i Azije" razgovaralo se o izgledima za produbljivanje daljnje suradnje u području trgovine i ulaganja, sigurnosti hrane i vode, energetike, održivog razvoja i infrastrukture te su pripremljene specifične preporuke za ASEM političke vođe. Za  izradu preporuka zaduženi su bili dopredsjedatelji radnih skupina, a jedan od dopredsjedatelja, i to za temu razvoja infrastrukture i mreža, bio je gospodin Ivica Mudrinić, donedavni predsjednik HUP-a i viši potpredsjednik u Deutsche Telekomu zadužen za stratešku potporu članu uprave DT Europe i tehnologije i upravi DT-a u Bonnu.

Komentirajte prvi

New Report

Close