Poslovni centar Almeria dom za dvije državne agencije

Autor: Marija Brnić , 10. srpanj 2016. u 22:01
Centar u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici/S. M./PIXSELL

U centru tvrtke Trius nekretnine ostaju Agencija za civilno zrakoplovstvo i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.

Zagrebačka tvrtka Trius nekretnine za svoje je prostore u poslovnom centru Almeria u Ulici Grada Vukovara u metropoli uspjela zadržati dvije državne institucije do studenoga 2018. godine.

Prije nego se povukao s pozicije potpredsjednika Vlade Tomislav Karamarko na sjednici povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu RH odobrio je dvjema agencijama da mogu nastaviti iznajmljivati privatne uredske prostore. Tako će Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo sa svojih 90 zaposlenika ostati u prostorima Almerije, a zakup 1700 četvornih metara na drugom i šestom katu zgrade, uz parkirna mjesta u podzemnoj garaži, mjesečno će Triusu plaćati najamninu od nešto više od 18 tisuća eura.  

 

307,5tisuća

eura godišnje plaćaju dvije agencije za najam prostora

Boravak u toj poslovnoj zgradi odobren je i Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Na četvrtom katu ovog kompleksa ta će agencija sa svojih 30-ak zaposlenih koristit oko 870 četvornih metara prostora, a njezina najamnina mjesečno će iznositi 7,6 tisuća eura. Trius nekretninama, čiji je osnivač Ante Gojčeta, a koje su ujedno i vlasnik zgrade koju iznajmljuju, zadržavanje klijenata dobra je vijest budući da su prihodi tvrtke u prošloj godini bili za gotovo četvrtinu manji nego prethodne godine, a iznosili su 41,4 milijuna kuna.

Za samu državu i ove će odluke Povjerenstva za nekretnine zasigurno aktualizirati stare polemike, pokrenute aferom Zagreb-tower, o tome je li isplativije da državne institucije iznajmljuju privatne nekretnine umjesto da koriste one iz portfelja RH. Osim navedenih državnih agencija u Almeria centru smješten je, inače, i Hrvatski operator tržišta energije HROTE. 

Komentirajte prvi

New Report

Close