Poslovne partnere prevario za više od 1,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. studeni 2014. u 11:49
Thinkstock

Prema pisanju medija riječ je o direktoru tvrtke Duhanka, Marinku Karamatiću, koji je prije nekoliko godina adaptirao hotel Duhanka u Trogiru.

Zbog prijevara u gospodarskom poslovanju u iznosu većem od 1,5 milijuna kuna Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 63-godišnjeg muškarca, direktora trgovačkog društva iz Trogira.

Prema pisanju medija riječ je o direktoru tvrtke Duhanka, Marinku Karamatiću, koji je prije nekoliko godina adaptirao hotel Duhanka u Trogiru, a tereti ga se za tri kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju na štetu svojih poslovnih partnera, koji su sudjelovali u obnovi.

Okrivljen je da je od 18. listopada 2006. do 18. veljače 2008. godine u Trogiru, kao direktor trgovačkog društva iz Trogira neistinito prikazivao odgovornim osobama trgovačkih društava iz Kaštel Kambelovca i Seget Donjeg, te vlasniku obrta iz Trogira, da će im radove na izgradnji i adaptaciji hotela u Trogiru platiti iz sredstava kredita.

U optužnici se navodi da je 63-godišnjak bio svjestan da ugovorene radove njegova tvrtka neće moći platiti jer je sredstva od dobivenog kredita potrošio u druge svrhe i jer na računu nije bilo sredstava, a obveze trgovačkog društva su značajno premašivale vrijednost imovine društva.

Vlasnik Duhanke zaključio je ugovore o izvođenju građevinsko-kamenarskih radova s trgovačkim društvima iz Kaštela iz Segeta Donjeg te s vlasnikom obrta iz Trogira, koje su oni i obavili, ali im obavljeni radovi nisu plaćeni.

Na taj način 63-godišnjak je oštetio trgovačko društvo iz Kaštela za iznos veći od 278 tisuća kuna, trgovačko društvo iz Segeta Donjeg za iznos veći od 239 tisuća kuna, i vlasnika obrta iz Trogira za jedan milijun i 37 tisuća kuna, navodi se u optužnici splitskog Državnog odvjetništva, objavljenoj u petak na internetskim stranicama DORH-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close