Poslovna zajednica za siguran korak u Karlovačkoj županiji

Autor: Poslovni dnevnik , 14. studeni 2014. u 14:08

Gotovo 300 poduzetnika i diplomata okupilo se na trinaestom izdanju dobrotvornoga projekta u organizaciji Američke gospodarske komore s ciljem razminiranja Hrvatske.

Američka gospodarska komora (AmCham) u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a organizirala je trinaesto izdanje dobrotvornoga projekta „Večer za sigurne korake“  u novouređenoj Velikoj dvorani hotela Sheraton Zagreb. Cilj ovoga projekta je prikupljanje sredstava za razminiranje minsko sumnjivih površina u Hrvatskoj, a u dosadašnjim je izdanjima prikupljeno više od 7,3 milijuna kuna zahvaljujući čemu je razminirano ukupno sedam županija. Novac prikupljen na ovogodišnjoj večeri bit će namijenjen razminiranju Karlovačke županije u kojoj je 61 četvorni kilometar još uvijek zagađen s više od 3.700 zaostalih mina.

Na početku večeri okupljenima su se obratili predsjednik AmChama Ivan Vidaković i američki Veleposlanik u Hrvatskoj Kenneth Merten, koji je napomenuo kako će Vlada SAD-a i ove godine dodatno uvećati sredstva prikupljena na večeri i tako pomoći Karlovačkoj županiji da dosegne svoj puni gospodarski potencijal. Prema prvim procjenama, ovogodišnjom večerom prikupljeno je oko 500.000 kuna, koji će se dodatno uvećati sredstvima američke vlade.

U prvih dvanaest godina projekta „Večer za sigurne korake“ od mina je očišćeno više od 678.000 m2 oranica, šuma, voćnjaka, maslinika i drugih obradivih površina u sedam hrvatskih županija.

Izvršna direktorica AmChama Andrea Doko Jelušić poručila je kako je zahvaljujući uključivanju poslovne zajednice u proces razminiranja Hrvatske dosad od mina očišćen veliki dio teritorija, ali koliko god se to činilo puno, još uvijek nije dovoljno.

„AmCham će i dalje raditi na osvješćivanju zajednice o prisutnosti eksplozivnih sredstava zaostalih iz Domovinskoga rata te ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike na odgovornost prema zajednici u kojoj posluju kako bismo jednoga dana svi zajedno sigurno koračali Lijepom Našom.“ – naglasila je Doko Jelušić.

I ove su godine glavni sponzori dobrotvorne večere bili su PBZ Card te zagrebačka podružnica odvjetničke tvrtke Wolf Theiss.

Predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić napomenuo je kako mu je izuzetno drago što PBZ Card može i ove godine, sedmi put zaredom, kao zlatni sponzor dati svoj doprinos dobrotvornom projektu za razminiranje Hrvatske.

„Uvijek s ponosom ističemo partnerstvo s AmChamom i hvalevrijednim projektom „Večer za sigurne korake“ te ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže i svojom donacijom pomognu da zemlja u kojoj živimo bude sigurnija. Vrijednost ovoga projekta najbolje potvrđuju kontinuitet prikupljanja zaista značajnih donacija i brojni kilometri naših županija očišćeni od mina.“ – izjavio je Blažić.

Partner u zagrebačkoj podružnici odvjetničkog društva Wolf Theiss Ron Given rekao je kako će njegova tvrtka i dalje biti ponosan zlatni sponzor projekta.

„Hrvatska će bez mina biti još spremnija za budućnost, a ova nam humanitarna večer olakšava put prema tome važnome cilju za koji vjerujemo da će uskoro biti u potpunosti ispunjen“ – rekao je Given, ponovno zahvalivši AmChamu što je omogućio ovaj jedinstven događaj te na svemu ostalome što čini da Hrvatska bude bolje mjesto za život.

Komentirajte prvi

New Report

Close