Poslodavci razočarani: Zbog skuplje struje rast će cijene

Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Naglašava kako će posljedice poskupljenja osjetiti svi krajnji korisnici usluga i proizvoda.

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić razočaran je odlukom Vlade o podizanju cijene naknade za obnovljive izvore energije s 3,5 lipa na 10,5 lipa. Mi smo razočarani i zabrinuti ovakvom odlukom. Od sutra je ta odluka na snazi tako da imamo za pripreme 24 sata, kazao je za N1.

''Razgovarali smo s Vladom oko toga, a nismo imali informacije kad će biti odluka donesena, a naročito koliki će taj iznos biti. Mi smo razgovarali da taj iznos bude što manji za industriju i tu smo imali različite modele kako bi se taj pritisak na cijene što manje osjetio u poslovanju.

Nažalost, prestali smo oko toga razgovarati i dobili potvrdu. Cijena struje je 15 posto viša za sve poslodavce. Brine lakoća kojom je ta odluka donesena, a nitko ne spominje poslodavce. 15 posto povećanja cijena energenata značiti gubitak konkurentnosti i povećanje cijena usluga i prozvoda za sve krajnje korisnike u RH'', rekao je Majetić.

Ističe kako su obnovljivi izvori energije dio HUP-a te kako s njima nema sukoba.

Naglašava kako će posljedice poskupljenja osjetiti svi krajnji korisnici usluga i proizvoda.

''Nama će poskupiti poslovanje, a naše usluge će shodno tome koliko je cijena struje u proizvodu, toliko poskupjeti i to će se prebaciti na cijene za krajnje korisnike - za građane i poslodavce i državu. Izvoznici će biti manje konkurentni'', rekao je Majetić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve