Poslodavci potpisali Povelju o volontiranju, prvu takvu u Europi

Autor: Marta Duić , 07. svibanj 2019. u 21:59
S potpisivanja Povelje u Zagrebu

Tvrtke i institucije, njih 23, daju poticaj sustavnijem i aktivnijem promicanju volontiranja, korisnom za njih, radnike i zajednicu.

Na trećoj Konferenciji o volontiranju zaposlenika koja je u Zagrebu okupila više od 150 predstavnika tvrtki, udruga i javnih institucija predstavljena je inicijativa Povelje o volontiranju zaposlenika koju su potpisala čak 23 poslodavca. 

Inicijativa je to kojom se potiče sustavni pristup i aktivnije promicanje volontiranja i ujedno je prva takve vrste u Europi.

Potpisnici povelje su 8 Sigma, A1 Hrvatska, Addiko Bank, ANO, Anparo, dm-drogerie markt, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Erste&Steiermärkische Bank, GlobalLogic, Grawe Hrvatska, Hrvatska lutrija, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (Hakom), Hrvatski telekom, Ina – Industrija nafte, Jadranski naftovod, Kaufland Hrvatska, L'Oréal Adria, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, OTP banka, Philip Morris Zagreb, PriceWaterhouseCoopers, Privredna banka Zagre i  Vertiv Croatia.

Istaknuto je kako organizirano volontiranje u organizacijama stvara dobrobit za sve uključene – zaposlenike, poslodavce te zajednicu.  

Komentirajte prvi

New Report

Close