Poslodavci partneri odlučili su ponuditi praksu većem broju studenata

Autor: Marta Duić , 24. srpanj 2014. u 22:00
Poslodavci i studenti/Goran Stanzl/PIXSELL

Poslovni dnevnik je ovim projektom želio unijeti promjene u percepciju o osobama s invaliditetom među poslodavcima.

Društveno odgovorni projekt "Iskustvo zlata vrijedi" Poslovni dnevnik provodi drugu godinu zaredom u suradnji s partnerima-poslodavcima.

Glavni cilj ovogodišnjeg projekta bio je proširiti svijest u društvu i problematizirati pitanje zapošljavanja osoba s invaliditetom.  Središnji dio projekta činio je natječaj za odabir studenata s invaliditetom kojima smo u suradnji s partnerima poslodavcima omogućili radnu praksu. Natječaj je trajao od 15. travnja do 15. lipnja, a svi zainteresirani redovni studenti s invaliditetom mogli su se na natječaj prijaviti putem internetske stranice poslovni.hr. Prijave su pristizale do zadnjeg časa i na kraju smo došli nadomak brojci od pedeset prijava.

Projekt su podržali i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava RH, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Stručni partner projekta Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, a operativni partner udruga "Zamisli".Poslovni dnevnik je studentima s invaliditetom želio omogućiti lakši ulazak na tržište rada. Svi smo svjesni koliko je radna praksa danas važno i neprocjenjivo iskustvo.

S obzirom na velik broj poslodavaca koji su se uključili u projekt Iskustvo zlata vrijedi, točnije 18 renomiranih tvrtki, možemo reći da smo u svojoj želji uspjeli. Posebno smo ponosni što su poslodavci partneri odlučili ponuditi praksu većem broju studenata i time dodatno pokazali kako su i oni svjesni važnosti projekta. Osim toga Poslovni dnevnik je ovim projektom želio unijeti promjene u percepciju o osobama s invaliditetom među poslodavcima u cijeloj zemlji, a i u društvu u cjelini. Uspješno smo otvorili priču i zainteresirali i ostale medije koji su počeli pratiti projekt Iskustvo zlata vrijedi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close