Posljednji ispraćaj predsjednika Hrvatskog sabora

Boris Šprem (PXL) Boris Šprem (PXL)

U podne počinje posljednji ispraćaj predsjednika Hrvatskog sabora.

U Hrvatskoj je dan žalosti. U podne počinje posljednji ispraćaj predsjednika Hrvatskog sabora. Od Borisa Šprema oprostit će se premijer Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović, a crkveni obred ispraćaja vodit će mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. U mrtvačnici na Mirogoju, uz lijes se izmjenjuju počasne straže, a u posljednjoj će biti najviši državni dužnosnici.

U Hrvatskom saboru sinoć je održana komemoracija. Od Borisa Šprema su se oprostili članovi obitelji, državni vrh, saborski zastupnici, ministri, te mnogobrojni prijatelji i uglednici. O kolegi i prijatelju govorili su predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović te obnašatelj dužnosti predsjednika Sabora, potpredsjednik Josip Leko.

Zbog pokopa predsjednika Sabora, danas je na snazi posebna regulacija prometa. Od 6 do 14 sati zabranjen je promet, zaustavljanje i parkiranje svim vozilima, osim onima s dozvolom, autobusima ZET-a i taksi vozilima Ulicom Hermana Bollea te od 9 do 14 sati Mirogojskom cestom od Remetske do Aleje Hermana Bollea. Istodobno će biti pojačane autobusne i tramvajske linije prema Mirogoju.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve