Poslala mu fotografije bankovne kartice, pa ostala bez novca

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2016. u 12:56
Foto: Lukas Schulze/DPA/PIXSELL

Neznanac je od nje zatražio da mu elektroničkom poštom dostavi fotografije obje strane svoje bankovne kartice kako bi joj prije primopredaje mogao uplatiti novac za mobitel, što je ona i učinila.

Lipičanka (28) prijavila je kako joj se nepoznata osoba putem SMS poruke javila na oglas o prodaji mobitela koji je objavila na internetu.

Neznanac je od nje zatražio da mu elektroničkom poštom dostavi fotografije obje strane svoje bankovne kartice kako bi joj prije primopredaje mogao uplatiti novac za mobitel, što je ona i učinila. Zatim je, vjerojatno pomoću sigurnosnog broja koji piše na poleđini kartice, otvorio PayPal račun i na njega prebacio iznos s tekućeg računa 28-godišnjakinje, oštetivši je tako za nekoliko tisuća kuna. Iz PU požeško-slavonske napominju kako je u ovom slučaju, kao i u mnogim drugim na području cijele Hrvatske, poruka poslana s broja čiji je pozivni +61 (Australija), piše Večernji list.

'Upozoravamo građane da ne šalju podatke sa svojih kartica jer time omogućuju skidanje novca s vlastitog računa, budući da su na poleđini kartice kontrolne autorizacijske oznake', kaže Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Komentirajte prvi

New Report

Close