Uskoro poskupljuju cigarete, ministar Marić otkrio i za koliko

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2018. u 14:02
Foto: Getty Images

Sudjelujući na 121. Kongresu poslodavaca u zdravstvu u Šibeniku, ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako treba pronaći realno rješenje u prijedlogu da se za 50 posto povećaju cijene cigareta i alkoholnih pića te dio novca preusmjeri u zdravstveni sustav.

Sudjelujući na 121. Kongresu poslodavaca u zdravstvu u Šibeniku, ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako treba pronaći realno rješenje u prijedlogu da se za 50 posto povećaju cijene cigareta i alkoholnih pića te dio novca preusmjeri u zdravstveni sustav, piše Večernji list.

Ministar financija Zdravko Marić najavio je u Dubrovniku da će cigarete od iduće godine poskupjeti dvije kune i to kao posljedica povećanja trošarina. Manje je to od prijedloga ministra zdravlja Milana Kujundžića da cigarete poskupe 50 posto.

Sudjelujući na 121. Kongresu poslodavaca u zdravstvu u Šibeniku, ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako treba pronaći realno rješenje u prijedlogu da se za 50 posto povećaju cijene cigareta i alkoholnih pića te dio novca preusmjeri u zdravstveni sustav. "Sa zdravstvenog aspekta priželjkujem osjetno povećanja cijene cigareta i alkohola kako djeca ne bi pušila i pila, a ministar financija se pribojava tog povećanja, da ćemo izgubiti sa švercom cigareta i ugroziti industriju u Hrvatskoj. Treba tražiti rješenja u okviru mogućega", izjavio je Kujundžić.

Upitan razmišlja li o nastojanjima da se smanji pušenje u Hrvatskoj, kroz izmjene Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda te potpunu zabranu pušenja u javim prostorima, rekao je kako je otvoren da se o tome počne ozbiljno razgovarati, javlja Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close