Posao kojeg se mnogi srame: Primanja nisu mala, ali interes je nikakav

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2018. u 10:50
Pula, Foto: Duško Marušić / Pixsell

Ministarstvo nije udovoljilo zahtjevu iako se radi o zanimanju koje nestaje.

Ove godine u Istri se za zanimanje mesar neće upisati niti jedan učenik. Iako se radi o poslu koje je itekako tražen na Poluotoku, a ni primanja nisu mala, sudeći prema upisnom interesu budućih srednjoškolaca, u mesnicama vrlo brzo neće imati tko raditi. Potvrđuje nam to ravnatelj pulske Strukovne škole Ivan Bebek koji kaže da se ove godine za zanimanje mesar u njihovoj školi nije javio nitko, a tražili su ih svega šest.

Bebek pojašnjava da se radi o izuzetno deficitarnom zanimanju, pa je stoga od nadležnog Ministarstva obrazovanja tražio da se školi omogući upis u jesenskom roku, piše Glas Istre.

– Međutim, Ministarstvo nije udovoljilo našem zahtjevu iako se radi o zanimanju koje nestaje. Iskreno, kada sam vidio da se nitko nije javio, nadao sam se da će se to promijeniti na jesen. No od toga nažalost ništa, kaže Bebek, koji ne zna razlog zbog čega im ministarstvo nije odobrilo upise na jesen. Naglašava da je interes nikakav, a tome u prilog ide fama oko mesarskog posla na koji se gleda s visine – točnije, mnogi ga se srame.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating http://Hot24.top

New Report

Close