Posade chartera školovat će se na akademiji

Autor: Saša Paparella , 28. kolovoz 2017. u 22:00
Dubrovački poduzetnik Davor Grbić

Od jeseni teorijska i praktična nastava o plovilima, uz otkrivanje ‘svih tajni zanata’.

Davor Grbić, dubrovački poduzetnik s bogatim iskustvom u nautičkom turizmu, zajedno sa splitskim  kolegama Tomislavom Slavićem i Ivanom Lokicom pokreće ove jeseni Akademiju za obuku posada charter plovila.  

"Cilj Akademije je obrazovati kvalitetnu posadu za najam plovila, što sada Hrvatska nema. Želimo polaznike naučiti pravim tajnama zanata i potkovati ih ne samo teorijom nego i praktičnom nastavom na plovilima različitih namjena, veličine i performansi. Školovat ćemo kadrove za sva zanimanja vezana uz ekipiranje posada brodova, mega jahti i charter plovila – od skipera, stjuardesa, hostesa, do kuhara, mornara, čistačica.

Cijena? Primjerice, školovanje za mornara stoji 1500 eura", rekao je Grbić za Poslovni dnevnik. Za razliku od dosadašnjeg pristupa edukaciji koja je podrazumijevala puno teorije i jako malo prakse, buduće školovanje na Akademiji predviđa jednak broj sati teoretske i praktične nastave.

 "Već sada za svaki program imamo po 30 prijavljenih, a radi kvalitete obuke ne želimo širiti program po ciklusu na više od 10 polaznika. Naši predavači imaju dugogodišnje iskustvo, iza njih su tisuće sati plovidbe, ali i predavačkog iskustva", kaže Grbić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close