Poruka Vrdoljaka bila je zapravo priznanje poduzetnicima

Autor: Ksenija Puškarić , 31. siječanj 2013. u 22:00
Ministar Ivan Vrdoljak bio je gost na ručku Hrvatske udruge malih i srednjih poduzetnika i tamo se nespretno izrazio/PIXSELL

Hrvatska udruga poduzetnika isprovocirana reakcijama pojasnila je da izjava ministra izvađena iz konteksta i sve kritičare pozvala da im predlože svoj program izlaska iz krize.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) reagirala je na brojne reakcije izazvane nastupom ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka na radnom ručku u organizaciji te udruge i njegovom zahvalom poslodavcima što mu daju plaću i hrane radnike.

"Njegova izjava izvučena je iz konteksta i iskorištena kao podloga za promociju različitih partikularnih interesa", poručili su iz Udruge malih i srednjih poduzetnika pri HUP-u. Poruka ministra Vrdoljaka bila je zapravo, tvrde u HUP-u, odavanje zasluženog priznanja poduzetnicima i poslodavcima za njihov doprinos gospodarstvu zemlje. U svakoj zemlji pa i našoj, dodaje udruga malih poduzetnika u svom priopćenju, poduzetnici su jedan od glavnih pokretača gospodarskog razvoja i zapošljavanja. "Njihova poduzetnička inicijativa, hrabrost i spremnost na preuzimanje rizika omogućavaju stvaranje novih vrijednosti, otvaranje novih radnih mjesta, a njihovim zaposlenicima omogućavaju da žive od svog rada. Priznavanje važnosti uloge i doprinosa poduzetnika i poslodavaca nikako i nikada nije značilo umanjivanje važnosti radnika koji za njih rade, koji su ključni za uspjeh svakog  poduzetničkog pothvata i investicije. Takve interpretacije su promašene, a kontinuirano inzistiranje sindikata na konfrontaciji zaposlenika i poslodavaca štetno je za sve, i za radnike i  za poslodavce i za sindikate", poručuju u HUP-u. Svi tekstovi u medijima oko ručka i te zahvale "najjasniji su dokaz antipoduzetničke klime" pa poslodavci pozivaju sve Vrdoljakove kritičare da predlože svoj put izlaska iz krize. 

Komentirajte prvi

New Report

Close