Portal o cijenama goriva do kraja godine

Autor: Ante Pavić , 26. studeni 2014. u 21:58
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Nakon što Ministarstvo gospodarstva do kraja godine donese uredbu o obveznom izvještavanju o cijenama naftnih derivata i promjenama cijena, pokrenut će i portal te aplikaciju za mobilne uređaje s informacijama o cijenama.

Nakon što Ministarstvo gospodarstva do kraja godine donese uredbu o obveznom izvještavanju o cijenama naftnih derivata i promjenama cijena, pokrenut će i portal te aplikaciju za mobilne uređaje s informacijama o cijenama. Kako su nam rekli u Ministarstvu, u igri za izradu portala nekoliko je tvrtki, a izgledni su oni koji su redizajnirali njihove stranice. Kazali su kako i u razgovorima s najvećim prodavačima naftnih derivata nije bilo problema jer je i njima u interesu da građani znaju cijene goriva.

Cijeli proces izrade prilično je složen, kažu u Ministarstvu, jer je potrebno prikupiti i srediti podatke sa svake benzinske postaje na području Hrvatske, a svaka od njih samostalno određuje cijene. Posebna su priča postaje koje prodaju gorivo brodicama i poljoprivrednicima. Do kraja godine trebala bi biti napravljena testna verzija stranice, a onda bi portal trebao u potpunosti profunkcionirati.

Komentirajte prvi

New Report

Close