Porsche iznenadio: Automobilska kompanija predstavila – vlastiti med

Autor: Poslovni.hr , 11. prosinac 2017. u 14:07
Foto: Thinkstock / Reuters

Preko 25 pčelinjih kolonija smješteno je u okolici Porsche tvornice u Laipzigu, u Njemačkoj.

Svi znamo da Porsche pravi kvalitetne sportske i luksuzne automobile. Ovoga puta, njemačka kompanija je iznenadila nečim potpuno drugačijim. Kao dio svog programa održivog razvoja, Porsche je predstavio vlastiti med.

Kako piše Agrobiz, preko 25 pčelinjih kolonija smješteno je u okolici Porsche tvornice u Laipzigu, u Njemačkoj. Iako su košnice formirane u svibnju ove godine, njemački proizvođač uspio je proizvesti čak 1,5 milijuna pčela, koje su već dale oko 400 kilograma meda. Med se može kupiti pod imenom "Turbienchen".

Pčele su samo jedan u nizu ekoloških projekata koje organizira marka Porsche. Tako je 2002. godine, ta njemačka kompanija oformila rezervat ponija (exmoor) i bikova, u kojem žive i jeleni, ptice i zečevi. Porsche se odlučio za podršku razvoju pčela, jer su paraziti, pesticidi i nedostatak biotopa učinili da se populacija pčela u Njemačkoj dramatično smanji.

Porsche planira proširiti kolonije pčela već iduće godine.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kolegice. Pčele su ulaganje. Ukoliko se zbog ljudskog djelovanja, ostvare predviđanja, da će drastično opasti broj kukaca “oprašivača biljaka”, samim tim poljoprivredna proizvodnja i hrana će ovisiti o pčelicama.. Nije taj stari deda, lud, možda ekscentrik, ali ima svoj med i proizvodnja mu uz takav brand sigurno nije trošak, pa su možda već i porazgovarali sa Bayerom/Monsantom, ‘ko zna, bogati deda sigurno razmišlja kako oploditi još novca..

Da, malo je šokantan smjer ulaganja ovih jurilica. Ko neki stari deda, koji više ne zna kod s lovom,
pa si je odlučio imati košnicu s pčelicama…. Tako to ulažu u Njemačkoj.
Kad ovdje bogataši, kupe muflona ili kozu, smatraju ih retardiranim….ne znam više ništa.

Poslovni, iznova se šokiram nepismenošću Vaših novinara ili prepisivača. Laipzig? Da li je netko od Vas ikad bacio oko na kartu Njemačke? Jedno malo seoce tamo može biti samo Leipzig. Ako ste htjeli pisati po Vuku, onda napišite “Lajpcig”!! Capisci?

New Report

Close