Porezno rasterećenje za rast plaća u turizmu

Autor: Marija Crnjak , 28. siječanj 2018. u 22:00
Mora se povećati atraktivnost poslova/Marko Lukunić/PIXSELL

Manji porez na troškove smještaja i toplog obroka za sezonske radnike.

Poslodavci u turizmu podržavaju odluku Vlade prema kojoj se troškovi smještaja i toplog obroka za sezonske radnike više neće oporezivati kao plaća u naravi, što je predviđeno u okviru poreznog rasterećenja poduzetnika.

Vodeće turističke kompanije na čelu s Valamar Rivierom, Maistrom i Plavom lagunom donijele su odluku da će sredstva koja su posljedica ovog poreznog rasterećenja preusmjeriti u povećanje materijalnih prava radnika, javili su iz Udruge ugostiteljstva i turizma Hrvatske udruge poslodavaca. Podsjećaju da su upravo oni inicirali izmjene poreznog tretmana troškova smještaja i toplog obroka sezonskih radnika. 

"Povećanje plaća nužno je kako bi se povećala atraktivnost poslova u turizmu i spriječio daljnji odlazak radnika van zemlje. Brojne turističke tvrtke iskoristit će ovo porezno rasterećenje za povećanje plaća i poboljšanje uvjeta rada djelatnika u pripremi još jedne uspješne turističke godine", uvjereni su u HUP-u. Kroz usvojene izmjene i dopune Pravilnika o porezu na dohodak, Ministarstvo financija predviđa da će porezni obveznici biti rasterećeni za 266 milijuna kuna. Dio bi se mogao uložiti u izgradnju smještajnih kapaciteta za sezonce, što se pokazalo kao velika potreba. 

Komentirajte prvi

New Report

Close