Poreznici kreću u pojačanu kontrolu blagajni, a jedna djelatnost posebno će se nadzirati

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Poduzetnici moraju biti jako oprezni jer kazne su drakonske - od 10 do 500 tisuća kuna.

Da im ono što su zaradili ne bi palo u vodu, poduzetnici moraju paziti da na kraju mjeseca nemaju nikakvih viškova u blagajni. Jer kazne su drakonske - od 10 do 500 tisuća kuna.

Čini se kako ipak igraju po pravilima, što potvrđuju i brojke. U veljači prošle godine izdano je 150 milijuna računa, a ove godine ta brojka je za 10 milijuna veća i iznosi 160 milijuna. Veći je i promet - prošle godine u veljači proknjiženo je 10,4 milijarde kuna, ove godine 11,6 milijardi, piše Dnevnik.hr

"Nije se za igrati, upravo zato i upozoravamo. Zbog sitnih manjkova, viškova, nikad nije ni do sada bilo po našim nekakvim evidencijama zatvaranja objekata. Ako to nije išlo, poslije višekratnih upozorenja, naravno da je krajnja mjera bilo pribjegavanje pečaćenju", rekao je Božidar Kutleša, ravnatelj Porezne uprave.

Da ne bi poreznici vadili pečate, osim kozmetičara, sljedeći tjedan neka se pripaze i oni koji pružaju usluge online trgovine i kopnenog prijevoza putnika. Do iduće srijede, i oni će biti na meti Porezne uprave.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve