Porezna zapečatila mali obiteljski hotel, 15 gostiju završilo na cesti

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2013. u 15:17
SXC

Razlog zatvaranja je dug prema Poreznoj upravi u iznosu od oko 137 tisuća kuna.

Zaposlenici Porezne uprave iz Pazina u utorak u 9 sati zapečatili su hotel Villa Holiday u Buićima uz državnu cestu Poreč – Pazin i zabranili mu daljnji rad, piše Novi list.

Razlog zatvaranja je dug prema Poreznoj upravi u iznosu od oko 137 tisuća kuna za nepodmirene obveze za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i za PDV. Ovaj mali obiteljski hotel s 12 soba posluje od 2006. godine i u vlasništvu je Velimira Kanceljaka.

Kako je vlasnik kazao Novom listu, nije želio zvati novinare i dizati prašinu kada se sve to odvijalo, jer se nadao da će se stvari nekako riješiti, ali na kraju se ipak odlučio, potaknut dijelom i nedavnom pričom o zatvaranju hotela u Senju. U vrijeme pečaćenja u hotelu je boravilo 15 gostiju koji su ga po naredbi poreznika morali napustiti u kratkom roku.

Komentari (22)
Pogledajte sve

Ma ovo su sigurno skupili od onih par lipa po svakom racunu, to su sve domoljubi posteni adezeovci kojima ni na kraj pameti nije da kradu od vlastitog doma kojeg tako strastveno ljube…

http://www.vecernji.hr/vijesti/carpe-diem-je-pred-zatvaranjem-zbog-120-tisuca-viska-blagajni-clanak-598013


Da bas su kokosari. Do 2011. se porez uopce nije morao placati, a sad se mora, komunisticki kokosari, fuj to…

Ne kenjkaj, kolega nije pisao o porezima nego o potkradačkom mentalitetu tzv. kokošarenju. I to je pravi izraz za sistem koji uspostavljaju ove komunjare na vlasti. Dr.Ivo je bio kleptoman a sada jata kokošara harače gdje god stignu ali ponajviše u malim kokošinjcima.

ja plaćam porez od 1994 godine,i ne znam tko ga to nije plaćao do 2011. godine? zar se i onda budget nije punio? nije to ponata,nego da ti u koju god investiciju ulaziš radiš projekciju minimalno 5-7 godina,a u tom periodu se promjeni 100 zakona,poreznih stopa,pravila i svega ostalog.I svaka nova promjena donosi uz sve još neke sitne troškove,sve kao nije puno….prije neku godinu su izmislili dokapitalizaciju za d.o.o. pa su nam bilježnici uzeli par tisuća kuna….Sad su uveli blagajnički maximum tako nizak da svaki dan moramo juriti na banku stajati u redovima i uplačivati promet,a za svaku uplatnicu nam fina ili banka uzmu fixno oko 4 kn….sve kao nije puno…pravo kokošarenje…
što nisu digli loko vožnju za aute sa 2 kn po km a bilo je uvijek 30 posto od cijene litre benzina.

Al najgore je sto se i drzava ponasa poput kokosara koji stalno mjenjaju pravila igre i covjek nikad je zna dugorocno na cemu je.

Da bas su kokosari. Do 2011. se porez uopce nije morao placati, a sad se mora, komunisticki kokosari, fuj to…

New Report

Close