Porezna uprava usklađena s PDV procedurama EU

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. travanj 2014. u 15:48
Foto: Thinkstock

Projekt je vrijedan 800 tisuća eura, financirala ga je EU, a trajao je 22 mjeseca, odnosno od lipnja 2012.

Usklađivanje rada hrvatske Porezne uprave s procedurama Europske unije na području primjene poreza na dodanu vrijednost (PDV) bio je glavni je cilj twinning projekta "Jačanje administrativne i institucionalne sposobnosti Porezne uprave na području primjene PDV-a na EU zajedničkom tržištu".

Kako je na današnjoj svečanosti zatvaranja projekta istaknuo zamjenik ravnateljice Porezne uprave Josip Lozančić, svrha projekta bila je jačanje administrativnog i organizacijskog kapaciteta Porezne uprave radi uspješne primjene propisa o PDV-u koji se odnose na zajedničko EU tržište.

Projekt je uspješno završen i sada preostaje ostvarene rezultata implementirati u rad Porezne uprave, kazao je Lozančić.

Projekt je vrijedan 800 tisuća eura, financirala ga je EU, a trajao je 22 mjeseca, odnosno od lipnja 2012.

Twinning partner Poreznoj upravi u ovom projektu bila je Porezna i carinska uprava Kraljevine Nizozemske.

Kroz ovaj projekt, kako je rečeno, EU je pružila pomoć Poreznoj upravi u uspostavi učinkovitog i pravednog poreznog sustava te ispunjavanju pravnih obveza nakon pristupanja EU.

Rezultati projekta bili su usmjereni na daljnje usklađivanje propisa Republike Hrvatske o PDV-u s propisima EU i unapređenje radnih procesa i procedura vezano uz nove propise o PDV-u.

Stoga su se u sklopu projekta donijele preporuke koje se odnose na propise i organizacijske promjene, dok su kapaciteti Porezne uprave osnaženi.

Komentirajte prvi

New Report

Close