Porezna uprava: Svjetska banka pohvalila je našu reformu

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2013. u 15:10
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Svjetska banka je tijekom redovne misije posjetila Poreznu upravu Republike Hrvatske u razdoblju od 04. do 15. ožujka 2013. godine, priopćeno je iz Porezne uprave.

Svjetska banka je tijekom redovne misije posjetila Poreznu upravu Republike Hrvatske u razdoblju od 04. do 15. ožujka 2013. godine, priopćeno je iz Porezne uprave.

Tijekom navedenog razdoblja provodila su se dva projekta: Projekt modernizacije porezne uprave (Revenue Administration Modernization Project-RAMP) i Projekt mjerenja učinkovitosti rada porezne uprave (IAMTAX). 

Svrha RAMP projekta je pružiti podršku gospodarskom programu Vlade Republike Hrvatske odnosno osigurati makroekonomsku stabilnost i promicati visoke stope rasta.  IAMTAX je integrirani model kojim se mjeri učinkovitost rada poreznih uprava. 

"Svjetska banka je pohvalila značajne napore i postignuća Porezne uprave. Istaknute su reforme koje Porezna uprava provodi u području izmjene poreznog zakonodavstva i organizacijskoj strukturi. Osobito značajan korak u modernizaciji Porezne uprave postignut je osnivanjem i uspostavljanjem funkcionalnosti Ureda za velike porezne obveznike, Sektora za strategiju i razvoj te Sektora za servis poreznim obveznicima. Napredak je postignut i u području pružanja elektroničkih usluga, u reformi koja se provedi u cilju usklađivanja s međunarodnim standardima. Daljnji napori Porezne uprave, po mišljenju Svjetske banke, trebaju biti usmjereni na postizanje strateških ciljeva, osobito  u vrijeme kada Vlada računa na veće prihode i niže troškove kako bi se osigurala fiskalna stabilnost i konkurentno gospodarstvo", navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close