Porezna uprava prodaje paket od 50 rabljenih vozila za 245 tisuća kuna

Autor: Agencija VLM , 05. rujan 2014. u 09:15
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Nakon rasprodaje zaplijenjene imovine, Porezna uprava nastavlja s unovčenjem svoje imovine…

Nakon rasprodaje zaplijenjene imovine, Porezna uprava nastavlja s unovčenjem svoje imovine. U četvrtak se pojavio oglas da država prodaje 50 isluženih automobila u vlasništvu Ministarstva financija procijenjene vrijednosti 245 tisuća kuna. Vozila se nalaze po poreznim ispostavama širom zemlje, a zanimljivo je da se prodaju u paketu, po principu ili sve ili ništa. Najskuplji je mamac Audi iz 1995. godine koji je prošao oko 200 tisuća kilometara, a procijenjen je na 11 tisuća kuna.

Najjeftinija Opel Astra iz 1993. godine stoji oko 2800 kuna. Pretpostavlja se da bi paket rabljenih državnih vozila mogao biti zanimljiv trgovcima koji se bave prodajom rezervnih dijelova. Lista državnih dvadesetogodišnjaka nalazi se na web stranici Porezne uprave, a kao zanimljivost može se spomenuti da je vozilo iz Virovitice za dva desetljeća prošlo samo 33 tisuće kilometara, a i u Karlovcu se nalaze dva automobila sa 40-tak tisuća prijeđenih kilometara u dvadeset godina. Tvrtke i građani koji se žele nadmetati za oglašena vozila moraju uplatiti 20 tisuća kuna pologa.

Komentari (1)
Pogledajte sve

porezna uprava je jako optimisticna ako za astre i fieste iz ’94/’95/’96 racuna dobiti 4-5-6 tisuca kn… ali ajde, napokon da se i njima obiju o glavu njihove ‘tablice’ procjene vrijednosti vozila 🙂

osim mozda 5-6 autiju iz popisa, najisplativije bi im bilo da preostalih 40-ak prodaju ciosu za 1kn/kg…

New Report

Close