Porezna uprava ima novu uslugu, poslala i poziv poreznim obveznicima

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2019. u 10:20
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Obavještavaju se korisnici sustava ePorezna – Jedinstvenog portala Porezne uprave da je u postojećem Korisničkom pretincu dostupna nova kategorija usluge „Porezni akti“ u koju će se od strane Porezne uprave dostavljati porezni akti.

'Dostavom poreznog akta u korisnički pretinac ePorezne smatrat će se da je dostava obavljena danom zapisa na poslužitelju kada je korisnik/ovlaštenik preuzeo porezni akt. Bilježi se podatak tko je i kada od korisnika/ovlaštenika prvi preuzeo porezni akt. Ako se porezni akt ne preuzme u roku od sedam dana, smatrat će se da je dostava obavljena istekom roka od sedam dana od dana kada je porezni akt pristigao u korisnički pretinac. O svakoj izvršenoj dostavi poreznog akta korisnik/ovlaštenik će zaprimiti poruku na adresu elektroničke pošte čime se ne zahtjeva kontinuirano praćenje korisničkog pretinca.

Poradi važnosti praćenja zaprimanja poreznih akata unutar usluge „Administracija“- upravljanje ovlaštenjima omogućena je dodjela ovlaštenja za Korisnički pretinac posebno za „Uvid u porezne akte“ te posebno za  „Uvid u poruke“. Svim postojećim korisnicima i ovlaštenicima koji su imali ovlaštenja za Korisnički pretinac ista su proširena za obje kategorije usluga  „Uvid u porezne akte“ i „Uvid u poruke“. 

Porezna uprava poziva porezne obveznike ukoliko smatraju potrebnim da ažuriraju svoja ovlaštenja za uvide u pojedine navedene kategorije Korisničkog pretinca. Ovlaštenja mogu dodijeliti i ažurirati građani, zakonski zastupnici u poslovnim subjektima te ostali ovlaštenici s postojećim ovlaštenjem unutar usluge „Administracija“- upravljanje ovlaštenjima bez dodatnih troškova, papira ili osobnog dolaska u ispostavu Porezne uprave. Prijavu u sustav ePorezne moguće je izvršiti bilo kojom NIAS vjerodajnicom (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav), uključujući osobne i poslovne certifikate', poručili su iz Porezene uprave. 

Više informacija o ovlaštenjima i korisničkom pretincu potražite ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close