Porezna u predblagdanskoj akciji nadzora fiskalizacije

Autor: Suzana Varošanec , 16. prosinac 2014. u 13:26
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nadzorne mjere provodit će se u razdoblju od 15. do 22. prosinca 2014.

U vrijeme povećane blagdanske potrošnje, koje prate procjene da će ovog Božića građani potrošiti oko 11 milijardi kuna, Porezna uprava krenula je u svoju akciju pojačanog nadzora fiskalizacije.  Nadzorne mjere provodit će se u razdoblju od 15. do 22. prosinca 2014., pa ovlašteni službenici Porezne koji se od početka ovog tjedna nalaze na terenu provode nadzor u trgovinama, gdje se trenutačno odvija intenzivna trgovačka djelatnost povodom blagdanskog šopinga, ali i u otvorenim prostorima. 

Prema najnovijim navodima Porezne, u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija – Porezne uprave provodit će pojačane nadzore kod poreznih obveznika koji obavljaju trgovačku djelatnost, te obavljaju prigodnu prodaju u zatvorenim prostorima i na otvorenom, dakle, uz trgovine nadzor uključuje i sajmove, tržnice i slično.  

Inače, ovlašteni službenici Porezne u suradnji s drugim nadzornim službama, naročito sa službenicima Carinske uprave obavljaju kontinuirano nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom u tijeku cijele 2014. I nadalje će se, kako navode iz PU, provoditi zajedničke akcije kako bi se smanjio broj obveznika koji ne posluju u skladu sa zakonskim odredbama. 

Usto, Porezna uprava poziva i sve građane, kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave. Nepravilnosti se mogu prijaviti i Carinskoj upravi također putem besplatnog telefona 0800-1222 ili adrese elektroničke

Komentirajte prvi

New Report

Close