Porezna krenula u žešći nadzor taksista, sajmova, klubova…

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. prosinac 2016. u 09:38
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz Porezne podsjećaju da njezini ovlašteni službenici samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, tijekom cijele 2016. godine obavljaju nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.

Porezna uprava najavila je u petak da će njezini službenici, u suradnji s Carinskom upravom, u petak i subotu 9. i 10. prosinca provoditi pojačani nadzor taxi službi i noćnih klubova.

Ranije je iz Porezne uprave najavljeno da će tijekom ovog vikenda, odnosno od 3. do 5. prosinca provoditi pojačane nadzore na prigodnim sajmovima i događanjima.

Od subote do ponedjeljka porezni inspektori, zajedno sa službenicima Carinske uprave nadzirat će prigodnu prodaju u zatvorenim prostorima i na otvorenom te djelatnost pripreme i usluživanja hrane i pića na otvorenom, odnosno na sajmovima, tržnicama i sl..

Iz Porezne podsjećaju da njezini ovlašteni službenici samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije, tijekom cijele 2016. godine obavljaju nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom i nadzore pravodobnosti uplate poreza i doprinosa. 

Ujedno pozivaju građane te pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da im i sami prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona, web servisa ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.​

Komentirajte prvi

New Report

Close