Porezna i Carina opet imaju novu akciju, tjedan dana će posebno nadzirati tri djelatnosti

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Pekari, ugostitelji i iznajmljivači vozila budite na oprezu.

U razdoblju od 25. travnja do  2. svibnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom, najavljeno je u priopćenju.

"U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji sa Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze", najavili su.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

1. iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije,
2. pripreme i usluživanja hrane i  pića i
3. proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda.

 Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u periodu od 25. travnja do 02. svibnja 2019. godine.

"Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu", naveli su.

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!