‘Porez na nekretnine je agresorski i dodatno osiromašuje’

Autor: Agencija VLM , 28. siječanj 2013. u 15:09
Porez na nekretnine Guliver/Thinkstock

‘Hipotetski možemo imati situaciju da čovjek nema posao, a ima nekretninu koju je naslijedio. Morat će plaćati porez…’

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na nacrt Zakona o porezu na nekretnine koje g danas u Dubrovniku predstavlja ministar financija Slavko Linić te podsjetio da je njegova stranka i dalje protiv njega.

– Mislim da je on agresorski i da će dodatno osiromašiti naše građane iz čitavog niza razloga. Hipotetski možemo imati situaciju da čovjek nema posao, a vidimo da dnevno ljudi gube poslove, a ima nekretninu koju je naslijedio. Morat će plaćati porez, to će ga dodatno osiromašiti i morat će jeftino prodati svoju nekretninu. Na neki način ugrožavamo i graditeljstvo. To implicira čitav niz problema – vjeruje Karamarko koji se osvrnuo i na pobjedu HDZ-ovog kandidata Josipa Begonje na lokalnim izborima u Drnišu.

– Evo napokon neke realne ankete. Bombardirani smo anketama sa svih strana, gdje HDZ loše stoji, gdje je grozno, gdje SDP koji ruši ekonomski ovu državu dobro stoji, Milanoviću raste rejting… Evo jedne prave ankete – 65 posto. Ovo je dobar predznak za nas i to su pravi procesi na terenu i svi mediji koji nas pokušavaju diskreditirati lošim i lažnim pisanjem, mislim da je dobro da nastave jer nam rade dobru reklamu – zadovoljan je predsjednik HDZ-a.

Brine ga loša situacija sa Slovenijom te podsjeća kako HDZ-ovi članovi cijelo vrijeme upozoravaju da bi se ovako nešto moglo dogoditi.

– Problem Ljubljanske banke je trebalo maknuti iz fokusa ratifikacije našeg ugovora. To je trebala hrvatska diplomacija učiniti puno ranije, a sad smo došli na to da razgovaramo o Ljubljanskoj banci, da je ona postala tema u Bruxellesu i to ćemo morati riješavati na način koji možda nama neće odgovarati – uvjeren je Karamarko.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kukuriku Vlada je dokazala da dizanjem poreza uništavaju Hrvatsko gospodarstvo .

Svi pokazatelji su u minusu u odnosu na bivšu vladu J.K.

Jedino su “uspjeli” dignuti broj nezaposlenih na 372.000 i inflaciju na 5 % .

I dalje nastavljaju Plan 21 , vožnjom u kontra smjeru .

koga linić mulja (da ne upotrijebim puno ružniju riječ)???
Najprije je tvrdio da če porez na nekretnine samo zamijeniti komunalnu nanadu, da neće dodatno opteretiti građane i da će biti isključivo u korist lokalne samouprave, a jučer smo imali prilike čuti da on planira smanjenje doprinosa za zdravstvo, ali da za to najprije treba uvesti porez na nekretnine???

dakle, ako će to biti neutralan porez tj. neće dodatno opteretiti građane, kako onda linić računa da će na račun njega smanjiti doprinose za zdravstvo? to je nemoguće bez dodatnog (i to ne malog) povećanja iznosa sadašnje komunalne naknade!!!
kako će to onda biti samo lokalni porez ako država već računa staviti šape na njega i otimatinovi dio lokalnog novca za svoje potrebe????

But if you keep going, there is a point when over-regulation just chases people out of the system. Taxes are no different. Both Rome and Japan kept raising taxes to the point people lost property when they could not pay the taxes and simply left. This is the danger of property taxes. If you work your whole life, you cannot just stop paying taxes. The state continues to raise property taxes even when you have no income. Follow that bell curve and people lose their property. Property taxes are the MOST draconian of all.
The more they cut services and raise taxes, the worse the economy becomes and you go down the rabbit hole and do not come back.

New Report

Close