FOTO: Porečki gradonačelnik u odijelu iskušao novi tobogan

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. svibanj 2015. u 16:11
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Drugi vodeni park u Istri, “Aquacolors”, svečano je u petak otvoren u Poreču, a riječ je o stopostotnoj stranoj investiciji, vrijednoj gotovo 200 milijuna kuna koja je započeta 2012. godine.

Drugi vodeni park u Istri, "Aquacolors", svečano je u petak otvoren u Poreču, a riječ je o stopostotnoj stranoj investiciji, vrijednoj gotovo 200 milijuna kuna koja je započeta 2012. godine.

Nakon lani otvorene Istralandie kraj Brtonigle, Aquacolors je drugi vodeni park u Istri, a češkoj tvrtki Signum, koja posjeduje petnaestak tvornica, ovo je prva investicija u turizmu.

Investitori su prve sezone zaposlili 120 mladih sezonaca isključivo iz okolice Poreča i Pazina, a tijekom turističke sezone, kako se danas čulo, očekuje se između tri i pol i pet tisuća posjetitelja dnevno.

Ministar turizma Darko Lorencin, koji je nazočio otvaranju vodenog parka, istaknuo je kako su takvi projekti dobrodošli za hrvatski turizam jer obogaćuju ponudu. Dodao je kako Istra time postaje snažna destinacija akvaparkova i zabave.

Direktor Aquacolorsa Jaroslav Krucky kazao je kako je želja kreatora ovog novog i atraktivnog projekta ponuditi posjetiteljima visoku kvalitetu usluge u kombinaciji sa sjajnim iskustvom.

"Apsolutni prioriteti uprave Aquacolorsa su kvaliteta i sigurnost vodenog parka. Aquacolors će biti jedan od najmodernijih u Europi, nudit će sasvim nove atrakcije i biti izvrstan novi sadržaj u turističkoj ponudi Istre", poručio je Krucky.

U vodenom parku Aquacolors uređeno je sedamnaest raznovrsnih atrakcija na sedam i pol hektara površine koje su podijeljene na četiri vrste – zabavu, adrenalin, relaks i za djecu, a razlikovat će se po svjetlosnim efektima. U sklopu tih sadržaja postavljeni su kilometri akvagana, od kojih je akvagan "Magicone" najveći i jedan od najposebnijih u Europi, s prolaznom rampom visine dvadesetak metara i širinom od 28 metara u najširem dijelu.

Posebna je i zona za opuštanje koja se nalazi na južnom dijelu akvaparka pored tzv. "Lijene rijeke", široke tri metra, koja 500 metara vijuga akvaparkom. Uz nju je uređen veliki bazen s umjetnim valovima od 2.700 kvadrata, a u tom dijelu akvaparka izgrađena su i dva igrališta za odbojku na pijesku, te su montirane razne atrakcije.

Prije otvorenja akvaparka u Poreču, ministar turizma Darko Lorencin ispratio je tristotinjak bavarskih rekreativaca koji su iz Rovinja krenuli na zadnju etapu svoje šestodnevne biciklističke ture po Istri.

Komentirajte prvi

New Report

Close