Ponudu za Uljanik dali i australska Scenic grupa i Pomorski institut iz Splita?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. siječanj 2019. u 09:47
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko također je potvrdio kako sindikati žele razgovarati sa svim potencijalnim investitorima.

Predstavnici sindikata koji djeluju u pulskom brodogradilištu izvijestili su u subotu da je njihov dvosatni razgovor s predstavnicima "Uljanikove" uprave i prvim čovjekom "Brodosplita" Tomislavom Debeljakom završio bez konkretnih rezultata te su ponovili kako im je bitno zadržavanje brodogradnje i što većeg broja zaposlenika.

"I dalje nemamo službenu potvrdu Uprave 'Uljanika' o tome tko je od potencijalnih investitora predao ponude za preuzimanje Uljanik Grupe, tako da i dalje možemo samo nagađati ili prihvatiti informacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima", izjavio je za predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Dodao je kako su predstavnici sindikata na sastanku s upravom i s čelnikom "Brodosplita" jasno poručili kako ne žele favorizirati nikoga od potencijalnih investitora te da zato i žele razgovarati sa svakim investitorom koji je iskazao interes.

"Nama je bitno, što smo na sastanku jasno poručili i gospodinu Debeljaku, zadržavanje brodogradnje a ne pokretanje nekretninskog biznisa te zadržavanje što većeg broja zaposlenika. Sve to želimo osigurati kroz socijalni sporazum koji bi trebao prihvatiti i potencijalni partner", poručio je Cerovac.

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko također je potvrdio kako sindikati žele razgovarati sa svim potencijalnim investitorima.

"Današnji sastanak nije nam donio konkretne rezultate, nije se uopće razgovaralo o planovima i mogućim rješenjima", dodao je.

Uz obrazloženje ponude, jedna od zanimljivijih tema je i pitanje privremenog financiranja, odnosno način na koji potencijalni partner namjerava riješiti problem plaća i proizvodnje u "Uljaniku" ako država ostane na stajalištu da financijski više ne može pomoći kompaniji do početka ulaska u restrukturiranje koji se očekuje najranije u svibnju.

Zasad još, po pitanju bilo kakvih informacija, vrlo tajnovita Uprava "Uljanika" u subotu je nastavila sinoć započeti posao vaganja pristiglih ponuda, a nakon sastanka s prvim čovjekom "Brodosplit"a Tomislavom Debeljakom i sindikatima, članovi Uprave sastali su se i s direktorima svih društava "Uljanika".

Iz neslužbenih izvora doznaje se kako su, uz "Brodosplit", ponudu za preuzimanje Uljanik grupe poslali još australska Scenic grupa i Pomorski institut iz Splita.

Podsjetimo, predsjednik Uprave pulskog "Uljanika" Emil Bulić u petak je izjavio u Puli kako je procesu dubinskog snimanja poslovanja "Uljanika" pristupilo ukupno šest tvrtki.

Proces dubinskog snimanja poslovanja "Uljanika" zaključen je u četvrtak u 18 sati, a u petak navečer u 20 sati istekao je rok za predaju obvezujuće ponude potencijalnoga strateškog ulagača Uljanik Grupe. Uprava "Uljanika" ponude bi u ponedjeljak trebala predstaviti ministru gospodarstva Darku Horvatu.

Komentirajte prvi

New Report

Close