Horvat: Informacija o ponuđačima za Uljanik za nekoliko dana

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2019. u 16:02
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u utorak nakon sastanka s predstavnicima sindikata da će imena ponuđača za strateško partnerstvo u Uljanik Grupi objaviti za nekoliko dana jer Upravi treba vremena za kvalitetnu analizu ponuda.

Na sastanku, kazao je, bilo je riječi o o tome jesu li pristigle ponude ozbiljne i može li se na njih računati, o tome da se izbjegne stačaj 3. maja te ostavi vremana Upravi za kvalitetnu analizu pristiglih ponuda.

"Konsenzusom svih sudionika za stolom prihvatili smo činjenicu da imamo puno povjerenje u ovu Upravu", istaknuo je Horvat.

Dodao je da će u nekoliko sljedećih dana pustiti Upravu na miru da objasni sve nedoumice i pripremi analizu na temelju koje će Uprava, Nadzorni odbor i Skupština donijeti odluku.

Napomenuo je i kako se traže modaliteti kako radnicima isplatiti plaće za prosinac i siječanj te kako prebroditi razdoblje dok se strateški partner ne uključi u proces restrukturiranja i preuzme obveze.

Ukupni program restrukturiranja iznosi oko 800 milijuna eura, kazao je Horvat dodavši kako je minimum da u 50 posto troškova sudjeluje partner, a 50 posto država iako udio partnera može biti i veći.

O tome je li netko od ponuđača spreman dati 400 milijuna eura, Horvat je kazao da ćemo morati pričekati još nekoliko dana kada će biti gotove analize.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Trasparentan kao Krstičević na avionima.
Skrivati činjenice od naroda nikad dobro ne završi.

socijalizam u punom sjaju.

Sta nije dosta sta su strpali u privatne dzepove 6 milijardi… sad treba jos 3 milijarde drzava dati? Tj. Svi mi, ne drzava…

Pa dajte svakom radniku 10.000 bruto placu i to im mozete davati 6-7 godina i nek ljudi budu doma, zasto uopce da idu na posao

Bilo bi interesantno da napisu gdje su i kako utrosili tih 6 milijardi do sada… mislim, taj iznos treba i potrositi… alo cca 1 milijarda dolara !!!!

New Report

Close