Ponovit će se natječaj za šefa Croatia Airlinesa?

Autor: Večernji list , 05. listopad 2017. u 14:00
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Prije dolaska na mjesto glavnog direktora bio je direktor predstavništva CA za Belgiju i Nizozemsku.

Krešimir Kučko podnio je ostavku na mjesto direktora Croatia Airlines. Kučko je za šefa aviokompanije imenovan za Vlade Zorana Milanovića, a mandat mu je istekao prije 14 mjeseci. Za Vlade Tihomira Oreškovića i sadašnje Vlade Andreja Plenkovića privremeno mu je produživan tri puta, do izbora novog direktora CA putem javnog natječaja. Iako je on raspisan još u travnju, Vlada odnosno Centar za restrukturiranje i prodaju koji ga je formalno raspisao još nisu odlučili kojeg će kandidata odabrati. A jedan njih je i Kučko.

Uz njega su se, među ostalim, prijavili i bivši direktor Zračne luke Zagreb Boško Matković, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Velikoj Britaniji Tonsko Rilović te direktor kontrolinga u Croatia Airlinesu Jasmin Bajić.

Kučko nije htio ništa komentirati u vezi ostavke. Prije dolaska na mjesto glavnog direktora bio je direktor predstavništva CA za Belgiju i Nizozemsku. Kučko će prije konačnog odlaska morati odraditi otkazni rok od mjesec dana. Dotad će Vlada morati izabrati novog direktora među kandidatima s natječaja ili postaviti privremenog. Prema informacijama Večernjeg lista, izgledno je da će biti postavljen privremeni direktor, a da će javni natječaj za čelnog čovjeka CA biti poništen i raspisan novi. Naime, u Vladi nisu zadovoljni ni s jednim od p kandidata te će preko novog natječaja dati priliku da se jave i neki drugi koji su zainteresirani za tu poziciju. Usto, na novom natječaju bi se trebala birati dva člana uprave CA. 

Komentirajte prvi

New Report

Close