Pomoćnici u nastavi početkom listopada

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2015. u 11:54
Foto: http://www.lika-online.com

U okviru Prioriteta 2 „Jačanja socijalnog uključivanja osoba u nepovoljnom položaju“ Ličko-senjskoj županiji odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.083 000 kune.

U kabinetu župana održana je danas završna konferencija vezana uz projekt Ličko-senjske županije „Pomoćnici u nastavi djeci s poteškoćama u razvoju“, vezano uz projekt Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta i operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala od 2007.-2013.“ Europskog socijalnog fonda.

U okviru Prioriteta 2 „Jačanja socijalnog uključivanja osoba u nepovoljnom položaju“ Ličko-senjskoj županiji odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.083 000 kune. U protekloj godini pružena je pomoć u nastavi za 19 učenika iz 5 osnovnih i 3 srednje škole kojima je osnivač Ličko-senjska županija, a stečena iskustva koristit će se u nastavku ovih programa u započetoj školskoj godini kroz novi projekt „Zajedno u budućnost“.

Na završnoj konferenciji nazočne je najprije pozdravila zamjenica župana Ivana Tomaš, dok je detalje ovog projekta prezentirala Valentina Bublić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti i voditeljica projekta.
-Moram istaknuti zadovoljstvo svih nas koji smo sudjelovali u realizaciji projekta s kojim će djeca s poteškoćama dobiti suradnike u nastavi. Ostvaren je glavni cilj projekta, a to je da je 19-ero djece dobilo pomoćnike u nastavi. Ne manje važan je i podatak da su zaposleni pomoćnici bili do sada nezaposleni, pa se na ovaj način i u smislu zapošljavanja učinio pomak.

Vjeruje da će se i projekt planiran za narednu školsku godinu „Zajedno za budućnost“ također kvalitetno realizirati, pri čemu će 30 učenika dobiti svoje pomoćnike u nastavi. Ovih dana vršimo selekciju kandidata pa će početkom listopada s radom krenuti novi pomoćnici u nastavi, rekla je novinarima Valentina Bublić. Kako se opetovano isticalo na svim skupovima vezanim uz ove projekte, među istaknutim ciljevima ove humane priče jest i nakana osnivača školskih ustanova da edukacijom djece s poteškoćama u razvoju ona budu što više socijalizirana, obrazovanija i da im se pruži prilika da budu potpuno ravnopravni članovi zajednice.

Komentirajte prvi

New Report

Close