Pomoći ćemo vam da postanete dio EU

Autor: Agencija VLM , 12. studeni 2012. u 16:00
David Slinn (EPA)

Tijekom posjeta Slinn je položio vijenac i odao počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a posjetio je i Spomen-dom Ovčaru.

Na državnoj razini Velika Britanija želi Hrvatskoj na politički način pomoći da postane uspješna 28. članica EU, a na lokalnoj razini želimo vam prenijeti svoja znanja i iskustva u korištenju fondova EU, rekao je veleposlanik Velike Britanije David Slinn koji je posjetio Vukovar  i Vukovarsko-srijemsku  županiju.

Tijekom posjeta Slinn je položio vijenac i odao počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a posjetio je i Spomen-dom Ovčaru. Nazočio je i otvaranju izložbe fotografija u Gradskom muzeju Vukovar pod nazivom Snaga paraolimpizma čiji je autor fotoreporter Hine Damir Senčar. Prethodno se susreo s gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom i županom Božom Galićem s kojima je razgovarao o aktualnoj političkoj, gospodarskoj i kulturnoj situaciji u gradu, ulasku Hrvatske u EU, britanskoj potpori te mogućoj suradnji.

– U bivšoj smo Jugoslaviji bili drugi najbogatiji grad, gospodarski se oporavljamo i prema pokazateljima sada smo na 14. mjestu u Hrvatskoj. Želja nam je, s obzirom na naše potencijale, uskoro doći na peto mjesto, a potom i ponovno na prvo – rekao je Sabo. I Galić je potvrdio da nam Velika Britanija daje punu potporu kao i da dobro poznaje našu situaciju i ono što radimo za bolji život na ovim prostorima.

Komentirajte prvi

New Report

Close