Pomama za poslom u Agenciji za legalizaciju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. siječanj 2014. u 12:26
Anka Mrak Taritaš; Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Već danas će biti objavljeni pozivi za razgovor s kandidatima.

Ministarstvo graditeljstva zaprimilo je 11 tisuća prijava za 168 radnih mjesta u novoosnovanoj Agenciji za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada koja će pomoći gradskim i županijskim uredima u rješavanju zahtjeva za legalizacijom.

"Mi imamo 11 tisuća prijava za 168 radnih mjesta", potvrdila je danas novinarima ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

Najavila je da će već danas na internetskim stranicama Ministarstva biti objavljeni pozivi za razgovor s kandidatima, koji će početi od 15. siječnja nadalje.

Prvi uvjet za zapošljavanje bit će stručnost, a drugi taj jesu li kandidati nezaposleni, ističe ministrica.

Interesantnim smatra podatak da se za 20 radnih mjesta izvan Zagreba javilo 777 kandidata.

"Interesantno je da mi zapošljavamo 20 ljudi izvan Zagreba, u svakoj od županiji po jednog djelatnika da odradi teren, i za takvo radno mejsto dobili smo 777 prijava", navela je.

Prema najavama Ministarstva, Agencija će početi s radom tijekom veljače.

Novinari su HNS-ovu ministricu pitali i ima li bojazni od nestabilnosti u toj stranci s obzirom na aktivnosti bivšeg predsjednika stranke Radimira Čačića.

"Nema. Stranka je stabilna, jasnih ciljeva, jasnih pogleda i stavova", odgovorila je Mrak Taritaš.

Na upit o Čačićevoj ocjeni da se HNS nefer odnosi prema njemu koji služi zatvorsku kaznu, ministrica Mrak Taritaš odgovara zamjerkom Čačiću što u javnosti istupa bez dogovora sa strankom.

"Čačić se, bez obzira što je u zatvoru, i vi ste kao i ja imali prilike to vidjeti i čuti, sastajao na raznoraznim sastancima. Sve sastanke koje ja osobno obavljam, a vezani su uz stranku, uvijek dogovorim sa strankom. Prema tome, svaki član stranke neke stvari treba dogovoriti sa strankom, a ne nastupati samostalno", zaključila je Mrak Taritaš.

Komentari (4)
Pogledajte sve

369310 nezaposlenih….
oduzmimo sada brojku novih uhljeba…….kao što su i obečali, smanjuju nezaposlenost…..
Kao što je “vrli” ministar “nikad radio” Maras i najavio da će zaposliti 50000ljudi,…..ali nije rekao gdje,…….. u državnim agencijama

Eh moj Bane,eh moj Bušiću e moji Hrvati, vjernici bi se priupitali; Što li smo tebi Bože skrivili??

Odličan primjer kako birokracija buja i sama sebi kreira “poslove”: ne samo da je novoosnovana “Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada” totalni birokratski apsurd s brutalno montipajtonovskim nazivom, već sada pripadajuće Ministarstvo graditeljstva mora obraditi i 11 tisuća prijava za istu! Sljedeći korak u toj kafkijanskoj noćnoj mori može slobodno biti nešto poput ovog: Ministarstvo graditeljstva se nije stiglo baviti graditeljstvom zbog velikog opsega kadrovskih poslova, pa je potrebno osnovati Agenciju za graditeljstvo.

Sad se ova manekenka našla pametovat Čačiću skupa s Vrdoljakom i Pusickom a sve mandate HNSa osvojio je sam Čačić u sjeverozapadnoj RH i nitko drugi

New Report

Close