Poljoprivrednicima predujam do 50% potpore

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2017. u 22:00
Ministar Tolušić na otvorenju Bjelovarskog sajma, Foto: D. Špehar / Pixsell

Na Bjelovarskom sajmu potpisani ugovori za projekte vrijedne 60 mil. kuna.

Otvorenje Bjelovarskog jesenskog sajma, najveće hrvatske, ali i regionalne manifestacije posvećene agraru, resornom je ministru poslužilo i kao savršena prigoda za potpisivanje ugovora o potporama za domaće poljoprivrednike.

Tomislav Tolušić iz Bjelovara je poručio kako je ugovaranje poticaja za 60 milijuna kuna vrijedne projekte dokaz kako se na poljoprivredu napokon počelo gledati kao na stratešku gospodarsku djelatnost i kako se želi okrenuti novu stranicu u hrvatskom agraru.

Ugovore u financiranju već 50 dana nakon zatvaranja natječaja za Mjeru 4 u Bjelovaru je potpisalo 10 korisnika – Obrt Andričić, Agro Puškarić, OPG Bešlić Marin, Citadela, Dominik B., OPG Strgar Antonio, Agropomper, Croma-Varaždin, Žumberački sinovi i Dukat. Po potpisivanju ugovora, korisnici kreću s postupkom nabave, podnose drugi dio zahtjeva za potporu, nakon čega će onim prihvatljivima biti izdane odluke o dodjeli sredstava.

“Svi korisnici koji dobiju odluke o dodjeli sredstava mogu podnijeti zahtjev za predujam koji može iznositi maksimalno 50 posto odobrene potpore”, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.     

Komentirajte prvi

New Report

Close