“Politika nije moj izbor”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. studeni 2012. u 10:22
Zadar -Oko 10 000 ljudi pripremilo je generalu Gotovini doček na starom rimskom Forumu. General je pustio i golubicu mira / PXL

General Ante Gotovina poručio je jučer iz Zadra da se politikom neće baviti ni na kojoj razini.

"Ne, to nije moj izbor", kazao je general Gotovina u jučerašnjem intervjuu za HRT odgovarajući na upit postoji li mogućnost da se bavi politikom. Upitan kako je izdržao razdoblje kada je kao nevin bio proganjan, rekao je da je to bio njegov put, da nije imao drugi izbor, ali da je došao do cilja. "Na kraju krajeva pobijedili smo i to je naša zajednička pobjeda", istaknuo je Gotovina, a sve te godine, rekao je, držala ga je vjera, vjera u pobjedu.

Upitan o dojmovima oko dočeka u Zadru, gdje ga je na prepunom Forumu pozdravila mnoštvo građana, kazao je kako je to njihovo zajedničko zadovoljstvo. "Ovaj dan čekao sam dugo, došao sam kući, došao sam među svoje. Svi se znamo, imamo nešto zajedničko. Imamo lijep dan i blagdan sv. Krševana je dobar trenutak da se svi sastanemo", kazao je Gotovina te istaknuo da su tu i njegovi prijatelji, suborci iz svih dijelova Hrvatske i iz BiH koji su sudjelovali u sustavu obrane.

Na konstataciju da je njegov susret s invalidima Domovinskog rata u Zadru bio dirljiv, istaknuo je kako su to njegovi prijatelji, suborci koji su prošli najteže i s time žive. "Koliko – toliko moramo uvijek biti s njima, oni su naša braća", dodao je Gotovina koji je danas u Zadru primio povelju počasnog građanina.

Komentirajte prvi

New Report

Close