Političari na finale Wimbledona putovali državnim zrakoplovom

Jandroković u Londonu (lijevo), Foto: Press Association/PIXSELL Jandroković u Londonu (lijevo), Foto: Press Association/PIXSELL

U nedjelju je Čilić prvi put igrao za wimbledonski trofej protiv Federera.

Ured predsjednika Hrvatskog sabora priopćio je u ponedjeljak da je državno izaslanstvo putovalo na meč između Marina Čilića i Rogera Federera u finalu teniskog turnira u Wimbledonu državnim zrakoplovom, a karte za meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu.

U nedjelju je Čilić prvi put igrao za wimbledonski trofej protiv Federera pa je, kao što je i dosad bila praksa kad netko od hrvatskih sportaša sudjeluje u finalu nekog velikog natjecanja, državno izaslanstvo došlo  podržati njegov nastup, stoji u priopćenju.

Ovoga puta, u dogovoru s predsjednikom Vlade, Hrvatsku su službeno predstavljali predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar financija Zdravko Marić. 

Izaslanstvo je u Wimbledon putovalo državnim zrakoplovom, a karte za finalni teniski meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu.

Državna izaslanstva – predstavnici zemlje iz koje je finalist, dobivaju mjesta utvrđena protokolom od organizatora, bez ikakve naknade. Uz državno izaslanstvo Hrvatske, tako je u istoj loži  u kojoj su bili smješteni Jandroković Kostelić, finalu nazočila i švicarska predsjednica, napominje se u priopćenju.

U Vladinu službenom zrakoplovu bili su i djelatnici osiguranja predsjednika Sabora i ministra unutarnjih poslova, koji su štićene osobe, te djelatnik protokola, a u pratnji predsjednika Sabora bio je njegov sin. Naime, uobičajena je praksa da najviši državni dužnosnici, pa tako i predsjednik Hrvatskog sabora, mogu povesti nekoga od članova uže obitelji na protokolarna i službena putovanja, ako to ne izaziva troškove za državni proračun. 

Hrvatsko službeno izaslanstvo nije se zadržavalo u Londonu niti je tamo imalo ikakav dodatni trošak pa, osim troškova prijevoza službenim zrakoplovom koji je odobrila i za koji je nadležna Vlada, za taj službeni put nije bilo nikakvih drugih troškova iz državnog proračuna, ističe se u priopćenju.

Komentari (3)
 • vedric
  vedric 18:51 17.7.2017.

  Mislim da je red i čast predstavljati Hrvatsku na tako svjetski značajnom turniru. Predsjedniku sabora i ministrima puna podrška što su nas tamo zastupali. Odlazak službenim zrakoplovom samo me potiče da i dalje uredno plaćam porez i doprinose jer vidim, a i u srcu osjećam da je novac utrošen namjenski na pravu stvar.

 • Barikb
  Barikb 16:44 17.7.2017.

  Vrijeme je da pripreme traktori za jubilarnu 22. paradu Najbrži Traktor
  Još 15 dana i feštamo.

 • Jovan
  Jovan 15:44 17.7.2017.

  https://www.instagram.com/p/BWnWWGRFW6W/?taken-by=rvatina [instagram.com]

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!