Vozači, oprez: Policija za vikend provodi veliku akciju

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2019. u 09:36
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom 2019. godine sudionici većeg broja nesreća bili su i vozači i putnici na mopedima i motociklima, prilikom čega su 43 osobe koje su se nalazile na tim vozilima smrtno stradale.

"U dane vikenda, od 4. do 6. listopada, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća", priopćila je zagrebačka policija.

Nadzirat će se i sankcionirati i drugi prekršaji, a ciljano će se provoditi i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere, priopćeno je iz policije.

Tijekom 2019. godine sudionici većeg broja nesreća bili su i vozači i putnici  na mopedima i motociklima, prilikom čega su 43 osobe koje su se nalazile na tim vozilima smrtno stradale.

Komentirajte prvi

New Report

Close