Policija uputila važno upozorenje vozačima

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2018. u 13:31
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Smanjite vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

Labinska je policija jučer zaprimila prijavu 60-godišnjaka, kojem je nepoznati počinitelj 16. siječnja, iz teretnog automobila Renault, pulske registarske oznake, koji je bio parkiran na parkiralištu u Čepiću kraj Kršana,  otuđio nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem i utvrđuju sve okolnosti događaja.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile  provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.

Komentirajte prvi

New Report

Close